Hongaarse wijnen

Villa Marika, een verrassing uit Badascony..

Villa Marika, een mooi wijnhuis, gelegen in Badascony, aan de noordkant van het Balaton meer is een sprookje op zich.  Zittend op het mooie veranda terras zitten we te genieten van  het adembenemende uitzicht, genieten we van de goede zorgen van onze gastdame en heer en mogen we genieten van de uitmuntende wijnen die hier gemaakt worden.
De 3 wijnen die het wijnhuis maakt zijn uniek van smaak en geur. De Sz├╣rkebarat, de Cuvee en de Olaszrizling zijn wijnen met een mineraal rijk karakter en met de lichte houtrijping kunnen ze nog een hele tijd liggen.
De proeverij begint met een Olaszrisling, of te wel een Welshriesling zoals de duitse naam van deze wijn luidt. Letterlijk vertaald is het de Italiaanse Riesling, een naam die me wel aanspreekt. Net als de wijn trouwens... De volle ietwat kruidige smaak, mineralen als ondertoon en hout als body maakt dat deze wijn een genot is om te drinken. Een stokbroodje met groene pesto doet wonderen met deze wijn en tilt het tot een hoger niveau. Wat een smaak en wat een afdronk.
De gast heer en gastdame genieten schijnbaar van ons genieten en glunderen bij de ohhh´s en de aaahhhh´s , en dit was nog maar het begin van de proeverij.....
Het weer is geweldig en het uitzicht over de wijngaarden is prachtig, wat een verrassing en ontdekking hier in het kleine dorpje Badascony...een klein stukje paradijs op aarde!niet alleen de Hongaarse huisjes en omgeving hebben ons verrast, ook de Hongaarse wijnen zijn van uitzonderlijke kwaliteit en heerlijk van smaak.
Aangezien onze woningen midden tussen de wijngaarden liggen leek het ons een goed idee om de Hongaarse wijnen eens wat nader te bekijken en mensen kennis laten maken met de wijnen van Centraal Hongarije.

Op deze  pagina gaan we geregeld een Hongaarse wijn behandelen en vertellen hierover de smaak, de geur en kleur en waarbij de wijn goed te drinken is.
Natuurlijk vermelden we ook het adres waar de wijnen verkrijgbaar zijn.

Veel leesplezier!
Gea en Sanne-Paul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten