zondag 20 januari 2013

Een huis... en wat nu?


Na nogal een hectische week, waarin we ook een studiebezoek brachten aan een aantal wijnboeren in de buurt van Barcelona, was het dan zover. We gingen weer naar Hongarije om de koopovereenkomst van de school te ondertekenen. Snel een vliegticket geboekt en ´s morgens al vroeg in de auto richting Keulen. Het vliegveld was super daar, we konden de auto makkelijk parkeren en gewapend met een grote koffer en een rugzak konden we inchecken. De vlucht duurde krap aan 2 uur, maar het duurde ons toch bijna te lang.... Bijna waren we weer bij ons huis wat zoveel indruk had gemaakt!
Op de vraag van onze Hongaarse makelaar waar hij een hotel voor ons kon boeken, reageerden mijn lief en ik gelijktijdig dat dat niet nodig was, we hadden immers een huis. In de koffer zaten 2 luchtbedden en slaapzakken en in de rugzak de rest van onze benodigdheden  Hier werd enigszins raar op gereageerd, slapen in een huis zonder bed? Bijzonder.... In de plaatselijke supermarkt een flesje bubbels gekocht want er moest toch wel getoast worden die avond.
In de middag ging Bela mee naar de advocaat voor de overdracht van het huis. In Hongarije regelt de advocaat zulke aangelegenheden in plaats van de notaris, welke dit in Nederland doet. De eigenaar van de woning was er ook en al snel was de koop beklonken, mede door de vertaling van Bela, want dat Hongaars... niet te volgen! De eigenaar beloofde dat hij de rommel nog zou wegruimen, daar moesten we ons maar geen zorgen over maken.... Toen kenden we nog niet zoveel Hongaren :)  en het toilet gebouwtje zou hij ook afvoeren.... De plannen klonken goed!
Tegen de avond keerden we terug bij ONS BEZIT! Wat waren we trots op ons huis en het stukkie grond waarop het lag. Snel de luchtbedden opgeblazen, de kamer schoongemaakt en ons ge├»nstalleerd  Morgen zouden we wel verder kijken. Nu was het tijd om te genieten van die enorme sterrenhemel die we in Nederland al jaren niet meer zien!....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten