zondag 20 januari 2013

Kamperen zonder tent..


Na een korte afwezigheid in verband met studie en drukke werkzaamheden, hier weer een kleine update over onze avonturen  in Hongarije.
Na terugkomst van manlief, vol met verhalen over de Hongaren en hun gastvrijheid, werd het alweer bijna tijd om de vakantie zo zachtjes aan te gaan plannen. Normaal gesproken gaan we bepakt en bezakt met een bungalow tent op vakantie. Maar dit jaar is het anders! Wel een volgepakte auto met aanhanger gaan we op weg naar Hongarije, in de aanhanger de koelkast want die is zeker nodig daar. Een heel aantal luchtbedden mee, een aantal gewone matrassen, veel schoonmaak middelen en een goed humeur waren al dagen van te voren ingepakt  Toch wel bijzonder om te gaan kamperen zonder tent, scheelt wel heeel veeel werk :) ....
Na een rit van ruim 15 uur zijn we dan eindelijk aangekomen bij ons huis. Lichtelijk verwilderd was het wel want ook in Hongarije groeit het gras vrijelijk als er niks aan gedaan wordt. Eerst binnen alles maar eens een beetje schoonmaken/ongeveer stofvrij maken, dan de auto uitpakken en zo langzaamaan een beetje settelen. De temperaturen zijn heerlijk, heel anders dan we gewend waren. Genieten dus, vitamine D tanken!
Na een aantal dagen zo te hebben genoten werd het zo wel tijd voor wat `zakelijke`  dingen. Hoe gaan we de lokalen verdelen dat het een volwaardige woning wordt, of gebruiken we 2 lokalen voor 1 huis. Met behulp van een heel aantal latjes, oude wc en wastafel ziijn we aan de gang gegaan. Hoe groot moet een slaapkamer, heb je de badkamer wel groot genoeg, de woonkamer, is dat niet mooier voor het raam? Allemaal leuke discussie punten... en die was er dan ook geregeld ;)  Het viel dus niet altijd mee om op een lijn te zitten. Gelukkig boden de latjes toch wel een dergelijke uitkomst.
Maar goed, naast het organiseren was het ook wel een beetje vakantie en zoals echte vakantiegangers behoren te doen gingen ook wij de buurt eens even goed verkennen. Een dagje Bugac Puzsta, naar de paarden show, dat was echt een beleving. Met heerlijk weer de poesta verkennen en kennis maken met echte Hongaarse traditionele gewoontes. Bovendien waren de paarden shows erg spectaculair en snel. Ook een dag Boedapest stond op het lijstje. Met de trein naar de hoofdstad, dit was ook wel bijzonder. Nu moet ik zeggen dat het treinverkeer goed geregeld is in Hongarije en alles reed keurig op tijd. Het comfort was misschien wel wat minder, maar ook dat hoort er bij. Later kwamen we erachter dat  er ook intercity's reden met airco en makkelijke stoelen... Al met al wel weer wat geleerd. Boedapest was prachtig en we waren er dan ook al gauw uit dat we deze stad nog zeker een aantal keren zouden gaan bezoeken. Wat een pracht en een geweldige sfeer. Een grote stad met ruim 2 miljoen  inwoners dat bijna ´dorps`aandoet.. wie had dat nou gedacht.
Na ruim twee weken was het weer tijd om te gaan. De verbouwing kon beginnen en wij konden bijna niet wachten om weer  te gaan en te zien hoe het zich zou gaan ontwikkelen! Spannend spannend, wordt vervolgd!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten