donderdag 17 januari 2013

Op reis....2


Op reis... 2
Het is 2e paasdag en vol goede moed vertrokken we richting Pecs. Een lange rit want Pecs ligt in het zuidwesten van Hongarije en wij waren in centraal Hongarije. Nu wordt dit gedeelte gescheiden door de rivier de Donau en die toentertijd maar 2 bruggen had, die je naar Transdanubie leidden. Ook het weer was bar en boos, veel regen en wind. Waar was dat mooie Hongaarse weer wat ze ons beloofd hadden? Maar goed, de auto was warm,droog en comfortabel en gewapend met een routebeschrijving van de makelaar waren we op weg, op weg naar een ander deel van Hongarije om daar ook enkele huizen te gaan bekijken.
Na een rit van ruim drie en half uur kwamen we aan in Pecs. Wat een prachtige stad, zelfs de regen kon dit niet verpesten. Na even zoeken kwamen we bij het hotel wat voor ons was gereserveerd. Hier hadden we een afspraak met een Hongaarse makelaar die ook goed Nederlands kon spreken. Dat was wel prettig want van het Hongaars was niet veel te maken. Met hem hebben we de huizen doorgenomen wat ons wat leek en een route bepaald. Er waren nogal wat woningen die we wilden zien dus het was de bedoeling dat we direct op pad gingen. De eerste woning lag net voorbij Pecs, een schattig huisje met een geweldig uitzicht. Alleen jammer dat de berg achter de woning bijna in het huisje zat.... ( en de regen deed hier geen goed..) Dus maar weer verder richting Kaposvar. Een prachtig gebied met mooie heuvels/bergen wat echt het idee gaf dat je in het buitenland zat. Zo hebben we een heel aantal huizen bekeken en van het ene huis waren we meer gecharmeerd dan van de andere. Wat ons erg opviel in deze regio was dat de kavels van de huizen erg smal waren en heel erg lang... Niet zo heel handig in onze ogen.
Vanuit Kaposvar zijn we verder gereden richting Cégled. Hier hadden we de laatste afspraak om nog een aantal huizen te gaan bekijken in de buurt van Bugác. We hoopten dat er wat moois tussen zou zitten, wat tot nu toe was het het eigenlijk net niet. We hadden nog een 6-tal huizen op het programma staan en we zouden ons weer aangenaam laten verrassen. Eerst maar eens eten, zo´n heerlijke Hongaarse Goulash ging er wel in na een dag met nattigheid en kou en dan maar op naar dag 3...

.

1 opmerking:

  1. Geweldig en dat helemaal uit Coevorden, wat een onderneming.

    BeantwoordenVerwijderen