donderdag 17 januari 2013

Op reis....1


Pasen 2004.
Na een hele drukke week met allerlei regel dingen was het dan zover.  De route was uitgestippeld, de tassen gepakt, telefoonnummers mee van een aantal makelaars en daar gingen we, op weg naar Hongarije. Na de vele enthousiaste verhalen van vrienden waren we ook wel erg nieuwsgierig geworden. Was het inderdaad net zo mooi als zij deden voorkomen? Waren de mensen echt zo gastvrij en vriendelijk? Allemaal dingen die we nog moesten ervaren.
Na een rit van ruim 1400 km kwamen we dan aan in Lajosmizse, hier hadden we afgesproken met de Nederlandse makelaar die ons de komende 2 dagen zou rondleiden. Na even te hebben gewacht op de parkeerplaats kwam er een Nederlandse auto aanrijden en was de makelaar aanwezig. Met hem hebben we een  heel aantal huizen bekeken in de regio Koscer en er stonden mooie huisjes bij.... ook wel veel niet mooie huizen :)
We waren, samen met een ander echtpaar, te gast bij de makelaar, zodat we de volgende dag vroeg konden vertrekken. En vroeg was het! De Hongaren zijn echte ochtendmensen en om 7 uur was het vertrek van een lange dag huisjes kijken. Omdat Pasen een grote feestdag is in Hongarije troffen we veel bewoners thuis aan en gaf ons een uniek kijkje in het Hongaarse leven en gastvrijheid. Overal werd ons van alles aangeboden. Een vreemde gewaarwording, in Nederland zal je zoiets niet snel overkomen en we waren best wel overdonderd door zoveel gastvrijheid en vriendelijkheid. ... Hongarije maakte een geweldige indruk. Dat kon nog wat beloven voor de andere twee dagen. Moe en voldaan en vol met indrukken gingen we vroeg naar bed want de volgende dag was de regio Pecs aan de beurt en dat was nog een behoorlijke rit die kant op........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten