donderdag 17 januari 2013

Op Reis...3


..Na een niet zo'n geweldige nacht in een hotel in Cegléd, waar de bedden berekend waren op mensen van 1 meter 50, gingen vandaag met Bela, onze 3e makelaar, op weg richting Kiskunfélegyhaza en Bugac. Weer een heel ander gebied dan waar we de afgelopen 3 dagen rond hadden getrokken. Waar het gebied rond Lajosmisze wat armoedig aandeed, was het gebied rond Bugac veel rijker en aantrekkelijker. Ook hier hadden we weer een hele route en waren er ook weer mooie en minder mooie huizen bij. Veel van de huizen lagen of aan een vuilnisbelt, maar dat was niet erg want die gingen toch weg in 2005.... (ze zijn er nog steeds zijn we onlangs achter gekomen:) ) of midden in het tuinbouwgebied. Voor ons waren dat wel argumenten om niet op deze plek een huisje te hebben, vooral omdat we de woning in de toekomst zouden willen verhuren. Een vuilnisbelt is dan geen trekkertje....
Maar goed, na een 5-tal huizen te hebben bekeken werden we toch wel een beetje lankmoedig. Zou er dan echt geen enkel huis zijn wat ons zou aanstaan? Waren we dan toch te veeleisend?  We vonden het, en nog steeds, belangrijk dat de woning aan de doorgaande weg zou liggen, vlak bij een dorpje en niet aan een zandpad. Toen we dit bedacht hadden kenden we Hongarije nog niet zo goed. Er zijn héél véél zandpaden in dit land!
Bela had nog 1 woning voor ons, een oude school in het dorpje Orgóvany, 6 km van Bugac vandaag. De 6 km was ruim 12 maar de school lag perfect. Aan de doorgaande weg, vlakbij het dorpje en een mooi kavel. We reden het erf op en we waren op slag verliefd en verkocht. De school was in redelijke staat, de muren waren goed en het dak was recht en heel. Dat was toch wel voornaam. De bijgebouwen, waaronder een toilet groep was wel toe aan renovatie... of afbraak:) . De school was van binnen mooi, met originele houten beleg deuren en beleg op de kozijnen. Een prachtige houten vloer, kortom, in onze ogen geweldig! We waren al druk aan het inrichten en aan het plannen maken. We hadden ons droomhuis gevonden!!

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten